Vanlige spørsmål

 • Hva er de fysiske målene på iSandBOX?

  I dag fås sandkassen i 6 versjoner: Standard, Mini, Small (sandkasse med projektor, dybdesensor og datamaskin) og Lite (metallkasse med projektor, dybdesensor og datamaskin, som henges opp). Endelig har vi bordmodellen Micro og den handikapvennlige 'Childrens Hope' modellen.

  iSandBOX Standard: BxHxD = 170 x 250 x 130 cm. Vekt: 160 kg
  iSandBOX Mini: BxHxD = 116 x 206 x 94 cm Vekt: 130 kg
  iSandBOX Small: BxHxD = 107 x 220 x 78 cm. Vekt: 27 kg
  iSandBOX Lite: BxHxD = 46 x 36,5 x 27 cm. Vekt: 16 kg
  iSandBOX 'Childrens Hope': B*H*D = 160 x 115 x 205cm (opp til 240cm). Vekt: 200kg

 • Hvor egner en iSandBOX seg best?

  Alle steder der det er mange barn: barnehager, SFO-er, skoler og læringsinstitusjoner, vann- og renseanlegg, spillehaller og innendørs lekeplasser, kjøpesentre, museer og utstillinger.

  iSandBOX brukes for til læring, samt underholdning i hele Skandinavia, f.eks. på Norges Arktiske Universitet, Kalundborg Gymnasium, Vrigsted Efterskole, Peder Lykke Skolen, SEA LIFE i Helsinki, Observatoriet i Brorfelde, Skolecentret i Hirtshals og mange flere. 

 • Hvilken sand egner seg best til iSandBOX?

  Vanlig småkornet og vasket sandkassesand som kan kjøpes hos byggeforretninger. Sanden skal være bløt og ikke så fin at det dannes støv. Jo lysere sanden er, desto bedre blir projeksjonen. Hvis sanden er litt våt, kan den bedre formes, men du mister samtidig litt av detaljgraden jo grovere sanden er. Man kan med fordel bruke en UV-lampe én gang i måneden til å rengjøre sanden, og den kan også skiftes ut ved behov.

 • Hva gjør jeg hvis sandkassen ikke virker?

  Kontakt vår engelsktalende tekniske kundestøtte, så får du svar innen 24 timer.

 • Hvordan monterer jeg iSandBOX?

  Det følger med en detaljert monteringsveiledning. Alle nødvendige verktøy og skruer/muttere/skiver er også inkludert. Skulle noe mangle, er det bare å kontakte Scandidact. Alle sandkasser monteres og testes før de skrus fra hverandre og pakkes før sending.

 • Kan vi bruke iPad i stedet for det inkluderte Android-nettbrettet?

  Denne muligheten har mange etterspurt, og appen til iPad er derfor under utvikling.

 • Hvordan mottar jeg iSandBOX-programvaren og tar den i bruk?

  Hvis du har kjøpt iSandBOX Small eller bare programvaren, ber vi deg gjennomgå datamaskin- og systemkravene for å sikre at systemet dere bruker, passer til produktet. Etter kjøpet får du en kobling for å laste ned installasjonsprogrammet, sammen med et ID-nummer og et passord til aktivering av programvarelisens. Alle sandkasser kalibreres før sending. I noen tilfeller kan for eksempel linsen ha blitt forskjøvet under transporten, og en ny kalibrering er nødvendig. UTS Technical Support kan hjelpe med å installere og kalibrere sandkassen via TeamViewer. Det krever bare at sandkassen er tilkoblet en god nettforbindelse.

 • Kan man deaktivere knapper samt skjermen?

  Det er dessverre ikke mulig å slå av skjermen, men navigasjonsknappene kan deaktiveres ved at man trekker ut det aktuelle støpselet fra baksiden av datamaskinen. Er du i tvil om hvilket støpsel det er, kan du ta kontakt med Scandidact

   

   

 • Hvilken garanti er det på sandkassen?

  Scandidact gir 12 måneders garanti på tekniske og digitale komponenter. Hvis noe går i stykker i denne perioden, skiftes delen uten kostnad – inkludert fraktomkostninger for den nye delen. På selve sandkassen gis det 24 måneders garanti. Garantien gjelder ikke fysisk skade eller feil som skyldes fuktskader eller skader på grunn av lav temperatur. Garantibevis med alle detaljer og forhold sendes sammen med sandkassen.

 • Kan iSandBOX lages i andre materialer og med andre mål?

  Ja, det er mulig. Produsenten har lang erfaring innen design og produksjon av utstyr. Vi kan derfor utvikle iSandBOX til nettopp deres behov og med bruk av forskjellige materialer, for eksempel metall, glass, plast, tre, gummi, skinn osv.

 • Hva er leveringstiden for en iSandBOX?

  Produksjon og levering etter 5–6 uker fra bekreftet ordre.

 • Hva er leveringsvilkårene for iSandBOX?

  iSandBOX leveres vanligvis med lufttransport til København / Billund Lufthavn. Herfra transporteres den med transportselskap. Prisen inkluderer frakt, fortolling, mva. og avgifter og dør-til-dør-levering.

 • Hvor mye sand skal brukes i Standard-versjonen?

  Den anbefalte mengden er 300–350 kg, maksimalt 400 kg (0,25–0,3 m3).

 • Ved hvilken takhøyde skal iSandBOX Lite installeres?

  Lite-versjonen skal installeres vertikalt med kameraet plassert pekende nedover, parallelt med gulvet, og på linje med sentrum av sanden. Avstanden mellom bunnen av sandkassen og sensoren bør være 170–180 cm. Det projiserte bildet endres etter høyden som iSandBOX installeres i.

 • Hva er strømforbruket til iSandBOX?

  iSandbox krever bare en 220 V stikkontakt. Standard- og Mini-versjonene har en datamaskin (sensor og eventuelt myntinnkast får strøm via denne) på 450 W + 270 W projektor + 60 W skjerm, totalt: 780 W. Lite-versjonens strømforbruk er 720 W.

 • Hvor lang tid tar det å montere og klargjøre iSandBOX?

  En Standard-modell tar 1,5–2 dager å sette opp for 1–2 personer.

 • Kan jeg få hjelp til montering og klargjøring?

  Vi vet at tiden din er dyrebar. En Standard-modell tar 1,5–2 dager å sette opp for 1–2 personer. Selv om iSandBOX ikke krever annet enn at man er normalt hendig og har vanlig IT-kunnskap, er det ikke alle som kjenner seg trygge på eller har tid til å sette sammen iSandBOX på egen hånd. Derfor kan vi sende en tekniker til dere for å montere og klargjøre iSandBOX-enheten, slik at den blir klar til bruk. Du kan legge til denne servicen i bestillingen, eller du kan bestille det etter levering om du skulle ombestemme deg.